вторник, 8 октября 2019 г.

Українські чорноземи перетворюються на пустелю: 25 млн га землі доведеться зрошувати


Учені підрахували: кожні сім-вісім років із 10 на півдні України оцінюються як сухі та посушливі. У цих умовах вже за 80 років 80% площі українських полів не згодяться для сталого землеробства. Вихід – застосування нових агротехнологій.

Метеорологи цьогоріч фіксують нові температурні піки, а фермери уже потерпають через посуху та втрату врожаю. Першими на сполох забили в Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Черкаській та Полтавській областях. Саме на ці регіони припадає значна частина вирощування картоплі, буряка, капусти і моркви. У червні в цих областях більше двох тижнів не було опадів. Тоді як рекордно висока температура повітря, навіть уночі, виснажувала поля.
Вирощування овочів у господарствах цих регіонів здійснюється без поливу, тож протидіяти зневодненню ґрунту, на жаль, практично неможливо. А садівники Херcoнщини вже підрахували, що через пoгoдні фoрc-мажoри травня-червня втратили близько чверті врожаю кісточкових.
©https://landlord.ua/special-projects/ukrainski-chornozemy-peretvoriuiutsia-na-pusteliu-25-mln-ha-zemli-dovedetsia-zroshuvaty/

Комментариев нет:

Отправить комментарий